Horecaterras

Big Pillows heeft de afgelopen 15 jaren unieke en eigentijdse terrasconcepten bedacht en ontwikkeld speciaal voor horeca. Deze projectklanten omschrijven het Big Pillows meubelconcept als “verrassend en anders”. En dat is voor Big Pillows het mooiste compliment! Bij mooi weer zitten er inmiddels dagelijks vele duizenden gasten op de stijlvolle, opvallende, door Big Pillows ontworpen terrassen. Intussen zijn die te vinden door heel Nederland. 

Horecaterras ontworpen vanuit passie

In 2004 kwam Marnix Brouwers, oprichter van het merk Big Pillows, tijdens een vakantie in aanraking met grote strand- en lounge kussens. Hij was direct gecharmeerd van de royale kussens en het gevoel dat het gaf: ‘nooit meer op te willen staan’. Met die inspiratie ontstonden de eerste ideeën en ontwerpen en het merk Big Pillows was geboren. Het eerste ontwerp werd de ‘Coast Watcher’. Deze royale loveseat met een afmeting van 120x120x120cm is een stoel waar je bijna in moet klauteren om je vervolgens heerlijk te laten wegzakken. Dit ontwerp zorgde gelijk voor ophef. Mensen hoopten massaal dat iemand zou opstaan zodat ze de stoel zelf mochten testen. Wauw, was de reactie….  Big Pillows ging pionieren en was de eerste die aan strandpaviljoenhouders ging uitleggen dat loungekussens en loungebanken met outdoor-kussens ‘het’ helemaal zou gaan worden. 

De markt in beweging

Een trend wordt snel gekopieerd. Voordat Big Pillows het wist kwamen er andere spelers op de markt die zich ook gingen toeleggen op strandbeleving. De focus ligt vaak op prijs maar Big Pillows wil niet in mee als prijsvechter. We willen niet besparen op kosten door goedkoper materiaal te gebruiken. Wij willen dat elk ontwerp van meubels en kussens op de eerste plaats bijzonder is en technisch in orde is en blijft. We willen dat onze producten duurzaam zijn en tegen een stootje kunnen. De meubels en kussens liggen buiten. In weer en wind. Ze moeten bestand zijn tegen het geweld van de natuur zoals sterke UV (zonlicht), vocht, vorst of een zandstorm. We zorgen ervoor dat de stoffen niet gaan schimmelen en ook niet verkleuren. De zitmatrassen en rugkussens kunnen prima tegen een regenbui.  

We hebben op dat vlak de afgelopen jaren ook veel geleerd en een flinke ontwikkeling doorgemaakt. We bleven tijdens de productie testen zodat we kwaliteit kunnen blijven bieden en garanderen. Dat is immers naast een opvallend, robuust en eigentijds design het belangrijkst wanneer je een betrouwbare partner wilt zijn. We gaan dus voor ontwerpen waar we prima condities en garantie op kunnen afgeven. 

Van de kust naar stad

Ons oog viel rond 2010 op de terrassen in de stad die individualistisch waren ingericht. Iedereen apart op een stoel, in kleine groepjes aan een tafeltje. Traditionele terrassen met een veelvoud van ronde of vierkante twee- of vierpersoonstafels. Dat kon ook anders vonden wij. Een terras is gezelliger als mensen onderling contact hebben. Het gonst als er wordt gelachen. Het bruist als zonaanbidders met elkaar verbinden. Big Pillows bewees opnieuw dat je terrasbezoekers vaak niets vermoedend kunt sturen en ze zelfs met elkaar kunt laten verbroederen. 

Hét handelsmerk van Big Pillows

Het is eigenlijk heel simpel. Een zomerse terrasbezoeker is vaak goed gestemd. Een mooie zonnige dag zet mensen in beweging. Ze trekken er massaal op uit en strijken neer op uw terras. Samen. Zien en gezien worden. Maak daar de (onzichtbare) grens van je omgeving tot elkaar een stukje kleiner en mensen raken sneller in gesprek met elkaar. Dat doet wat meer de sfeer. Zo lussen we lengtebanken van 2 of 2,5 meter vaak aan elkaar tot wel 8 meter bank. Wie gaat zitten groet dan toch eerder degene die naast hem zit en zijn zo meer onder elkaar dan ze vaak zelf door hebben. En dat is het typische kenmerk van Big Pillows. Wie ons kent weet waar we over hebben en delen die ervaring. 

Natuurlijk telt het “verrassend anders” ontwerp van onze meubels met de zichtbaar zachte kussens zeker mee wanneer toevallige voorbijgangers in een split-second besluiten op welk terras, in welk kussen zij neerploffen. Ober, ik wil graag wat bestellen…

Proost op het volgende terrasseizoen!


U bent intussen vast nieuwsgierig geworden. Kijk rustig rond. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Op de hoogte van de laatste ontwikkelingen?

Schrijf u snel in!


Meld U vandaag nog aan!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.